Баклажани в аджику по кавказски на зиму рецепт заготовки

Баклажан – овоч для наших широт хоч і чужоземний гість з явним південним акцентом, однак він тут міцно влаштувався і пустив коріння. Як в переносному, так і в прямому сенсі.

Баклажани у нас люблять, шанують і використовують всіляко і різноманітно. У статті докладний опис покроково як зробити баклажани смачні в аджике по кавказски в банках, простий рецепт заготовки на зиму.

Чого тільки варта знаменита «ікра з синенькі", що прийшов із Середземномор’я рецепт «імам баялди», узбецька холодна закуска з смажених баклажанів з великою кількістю часнику, кінзи, перцю і свіжими помідорами? Як не полюбити такі страви і не спробувати приготувати їх вдома? Тим більше, що в наших садах-городах баклажан став таким же звичайним овочем, як, наприклад, капуста або кабачки.

Можна піти за рецептами далеко, на південний схід Азії, або на Близький Схід. А можна звернутися до наших найближчих південним сусідам – ​​на Кавказ. І приготувати смачні гострі баклажани в аджиці на зиму по-кавказьки.

Рецепт баклажани в аджиці по-кавказьки

Досить простий рецепт заготовки на зиму, якщо у вас є готова домашня аджика або магазинна, але перевірена, хорошої якості.

Для баклажанів в аджике по-кавказьки потрібно:

• Баклажани – 1 кг
• Аджика (густа, гостра) – 200 – 300 мл
• Сіль
• Рослинна олія

Приготування заготовки на зиму покроково:

1. Баклажани вимити, обсушити, нарізати кружечками товщиною півтора сантиметра, злегка посолити

2. У глибокому сотейнику розігріти олію, обсмажити кружечки баклажанів з двох сторін. Баклажани вбирають при смаженні багато масла, тому після обсмажування їх потрібно викласти на паперові рушники, щоб ті ввібрали зайвий жир і заодно трохи охололи самі баклажани

3. Банки (краще невеликого обсягу, від 0,5 до 1 літра) простерилізувати одним з відомих всім способів: над парою, в духовці або мікрохвильовій печі

4. На дно банки викласти трохи аджики (користуючись при цьому зручною гнучкою силіконової лопаткою), зверху – кружечки баклажанів в один-два шари. Поверх баклажанів знову викласти шар аджики і знову – шар баклажанів.

5. Продовжувати, чергуючи, поки банку не заповниться. Верхнім шаром знову повинна йти аджика, практичний до самого горлечка, не доходячи до краю буквально пару міліметрів

6. Банки прикрити простерилізованою кришками і поставити в розігріту до 180 ° С духовку на 30-40 хвилин для стерилізації

7. Закип’ятити трохи рослинного масла. Гарячі банки обережно, користуючись прихватками або кухонними рушниками, дістати з духовки.

8. Трохи зрушити кришки, долити рослинне масло «всклень» і акуратно, не торкаючись до внутрішній стороні кришок (пам’ятаєте, кришки теж дуже гарячі!), Закрити банки на зиму

9. Готові банки з баклажанами в аджике по-кавказьки перевернути на горлечко і залишити до повного охолодження, накривши зверху чимось теплим і щільним: ковдрою, старими пуховими куртками

10. Банки повернути в «вихідне становище» і прибрати заготовки на зиму на подальше зберігання в темне прохолодне місце

11. Баклажани в аджику по-кавказьки будуть повністю готові до першої дегустації вже через півтора тижні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

code