Бутербродний торт з червоною рибою
Ефектний торт-закуска здивує ваших гостей, а його смак не залишить байдужим навіть найвибагливішого експерта. У рецепті докладно описано, як із самих звичайних продуктів приготувати незвичайну закуску. Для прошарку бутербродного торта підійде підкопчений лосось, сьомга або будь-яка інша червона риба.
Для рецепта торта вам буде потрібно:
хліб для тостів – 8-10 скибочок
лосось підкопчений (або сьомга) – 150г
сир – 150 г
сир фета (або сир Філадельфія) – 150г
лимон – 2 скибочки
огірок свіжий – 1 шт.
сметана – 6 ст. л.
кріп – 2 гілочки
сіль за смаком
помідор – 1 шт.
солодкий перець жовтий-1/8 шт.
зелена цибуля – 1 пучок
Рецепт приготування торта:
З тостового хліба вирізати формою кола.
М’який сир покласти в блендер. Додати дрібно нарізаний свіжий кріп (стебла, звичайно, відрізати й викинути) і половину сметани. Подрібнити до однорідної маси. Потім полити соус соком лимона і посолити за смаком. Соус ретельно перемішати.
Свіжий огірок нарізати тонкими кружечками. Філе підкопченого лосося без шкіри (або сьомги, або інший червоної риби за смаком) нарізати тонкими скибочками. На кола з тостового хліба нанести тонкий шар сирного соусу і розподілити по всій поверхні кружечки огірка.
На огірок покласти наступне коло хліба і змастити його тонким шаром соусу. Викласти шматочки лосося.
Знову покласти хліб. Так, намазуючи кожен тостовий гурток соусом і чергуючи начинку, скласти торт.
Фету або сир Філадельфія з’єднати зі сметаною в блендері. Збити до однорідної повітряної маси.
Бока і верх складеного з тостів з начинками бутербродного торта змастити сумішшю з сметани і фети або сиру Філадельфія. Потім пір’їнками зеленої цибулі прикрасити боки торта. Верх торта прикрасити шматочками помідорами, тонкими пластинами огірка і шматочками перцю. Поставити бутербродний торт з червоною рибою і свіжим огірком в холодильник на пару годин. Закусочний торт готовий. Смачного!