Більше інформації про японських ножах
Кожен кулінар-аматор, який по-особливому ставиться до процесу приготування їжі, хоче придбати для себе якісні і хороші кухонні ножі. Відомо, що є універсальні аксесуари, за допомогою яких можна робити все на кухні, і спеціалізовані, призначені для виконання конкретних дій. Деякі отримують непідробне задоволення, коли беруть в руки дійсно якісний, з розумом виконаний аксесуар, відповідний будь-яким запитам і потребам захопленого кухаря.
Японські ножі кухонні – твори мистецтва, вироби, виконані справжніми майстрами. Варто відзначити, що в цій країні є свої традиції по виробництву клинків, і в них знайшли втілення технології, використовувані раніше виробниками самурайського зброї. Більшість моделей має вузьку спеціалізацію, тобто, призначені для виконання конкретних дій на кухні. У нашій країні традиції приготування їжі трохи інші, тому при покупці аксесуара потрібно враховувати, що він буде використовуватися не зовсім за призначенням.
Найвідоміші марки японських ножів
Один з найзнаменитіших і шанованих – сантоку. Він вважається універсальним, і в перекладі його назва означає «три хороших речі». Мається на увазі, що він може застосовуватися для трьох основних дій – нарізування, шинкування і рубки. Зазвичай клинок досягає 165 мм в довжину, хоча може бути більше або менше. Завдяки високому ступеню заточки, цей чим буде буквально провалюватися в розрізаний продукт.
Ще один популярний чим – гюто. Це багатоцільовий варіант, аналог європейського «шефа». Відрізняється тонким клинком великої довжини (до 300 мм), високим ступенем заточення і можливістю використання в якості основного. Гюто стане прекрасною альтернативою моделям європейського виробництва і дозволить готувати велику кількість страв.
Більш специфічними є Накір і Усубов. Перший варіант має тривалі двосторонні спуски і дуже тонке лезо. Це більше побутова модель, яка рідко купується професійними кухарями для роботи. Усубов важче і оснащена більш широким обухом. Ці два типи об’єднує прямокутне лезо, що дозволяє застосовувати їх в якості імпровізованих лопаток для переміщення нарізаних овочів.
Вибрати відповідні варіанти серед широкого асортименту японських ножів допоможе професійний інтернет-магазин Тоджиро.