В рот круглий рік: диня в маринаді від ніки білоцерківської: рецепт простого і швидкого приготування в домашніх умовах
Це рецепт «два в одному». Це незвичайна закуска, якщо ви любите такого типу маринади – і до холодних м’ясних страв, і до гарячих, як піт-о-фе. У мене якось друзі навіть вживали її в якості закуски до титульного російській напою – сказали, що абсолютно бездоганно! І це відмінний ароматний оцет для заправки салатів, маринування м’яса і риби і так далі, що вам підкаже фантазія.
Диня потрібна стигла, але з щільною м’якоттю, краще канталупа, вона не розвалиться під час стерілізованія. На 3 кг м’якоті дині: вода – 2 лсахар – 400 гбелий винний оцет 6% – 75 млрозовий перець горошком – 40 гестрагон – 6 веточекнейодірованная морська сіль – 40 г Приготування: • Диню розрізати навпіл, очистити від насіння, нарізати часточками. • Закип’ятити воду , обережно додати динячі часточки, дати закипіти, вийняти шумівкою і перекласти в миску з холодною водою з льодом. Дати підсохнути півдня на ситі, прикривши рушником. • Закип’ятити 2 л води з цукром і сіллю, додати винний оцет, рожевий перець, естрагон, прогріти на слабкому вогні 15 хвилин. • Розкласти диню по банкам, додати рожевий перець і естрагон. Залити маринадом, покривши повністю диню. • Стерилізувати в каструлі з водою, для невеликих банок, 0, 5 л, – 25 хвилин, для тих, що більше, – близько години; дати повністю охолонути в цій воді, зберігати в прохолодному темному місці.
Рецепт з нової книги Ніки Білоцерківської – збірник рецептів для літньо-осіннього сезону «В рот цілий рік # консервіруйето». На цей раз у фокусі уваги Ніки – найстигліші овочі, фрукти і ягоди. Як завжди в книгах Білоцерківської, рецепти кращих шеф-кухарів Італії і Франції є сусідами з домашніми заготовками і секретами самої Белонікі. Назва книги придумала одна з передплатниць Белонікі в Інстаграме. Книгу чекають, про неї говорять, так що цей сезон консервування точно не буде нудним! Швидкий чатні з яблук і цибулі, пікантний конфітюр з груші, маринад для курки з лимонів конфі, джем з ківі з волоським горіхом, швидкий конфітюр з інжиру – всі ці рецепти допоможуть зберегти літо на цілий рік.